Gastgezin worden

 

De kwantiteit en de kwaliteit van de roedel op een hoog peil houden is een van de voorwaarden waaraan wij als hondenkweker moeten en vooral willen voldoen om met succes mooie, gezonde en lieve puppy’s te kunnen blijven aanbieden. Met een zekere regelmaat passen wij daarom de samenstelling van ons hondenbestand aan of kiezen uit een nieuw nestje een pup waarmee we later verder willen fokken.

Al die hondjes zelf thuis houden vormt echter een probleem. Het zijn er al snel te veel. Niet alleen volgens de wettelijke regels, maar ook in onze eigen beleving.

Daarom werken we graag met gastgezinnen. Als gastgezin koopt/krijgt u een pup van ons als het ware heel erg lang te logeren totdat ze geen nestjes meer hoeft te krijgen (dit gaat altijd in overleg) en ze definitief van jullie is. Het hondje komt op de leeftijd van acht of negen weken bij u in huis en zal pas voor de fok worden ingezet als ze oud genoeg en volledog getest en goed gekeurd is. In de tussentijd zorgt het gastgezin voor het hondje. Zo goed als maar mogelijk is! Wij bieden u daarbij alle steun.

Het is vanzelfsprekend dat onze pups alleen naar huizen gaan waarvan we overtuigd zijn dat de hond er een gelukkig leven zal hebben. Onze focus ligt op de hoeveelheid tijd en liefde die de hond zal ontvangen, want dat is waar honden echt om geven. Labradoodles zijn van nature sociaal en willen deel uitmaken van het gezin. Contact met hun gezin maakt hen gelukkig. Een labradoodle is niet geschikt om dagelijks alleen thuis door te brengen. Als je voltijds buitenshuis werkt, kan het hebben van een hond in huis een zware last zijn.

Het is ook van groot belang om voldoende beweging te bieden om gelukkige en evenwichtige honden te krijgen. Labradoodles hebben veel beweging nodig. Een korte wandeling zal niet aan hun behoeften voldoen. Labradoodles gedijen wanneer ze dagelijks kunnen rennen en snuffelen naar hartenlust. Overweeg goed of je aan deze behoeften kunt voldoen voordat je een hond in je gezin verwelkomt. Alleen wanneer het hele gezin volledig achter de keuze staat om een hond op te nemen, zal dit een fantastische aanvulling op jullie gezin en jullie leven zijn

De testen om vast te stellen of het teefje geschikt is om pupjes mee te kweken, worden gedaan vanaf eenjarige leeftijd en zijn allen op onze kosten. Die tests hebben betrekking op het bottenstelsel van het hondje, het DNA, de ogen, en de patella's. Als blijkt dat het hondje op en top in orde is, kan ze worden ingezet om een nestje te krijgen. Pas als ze voor de tweede of derde keer loops is, kunnen we daartoe besluiten. U zult per nest betaald worden, of (in sommige gevallen) de keuze krijgen een pup aan te kopen voor gereduceerde prijs. Financieel gezien zult u uiteindelijk een Australian Labradoodle gratis hebben en zelfs de meeste kosten zullen betaald zijn.

De dekking vindt in goed overleg met gastouders en fokker plaats en als deze blijkt te zijn aangeslagen, komt het teefje ruim een week voor de datum waarop ze is uitgerekend naar ons terug om te bevallen en haar pups groot te brengen. Uiteraard komt u zeer regelmatig op bezoek!

Ons huis en de daarin aanwezige overige honden, zal voor haar niet vreemd zijn, want gedurende haar verblijf bij het gastgezin komt ze af en toe ook even bij ons logeren. Of gezellig op de koffie. Zo houden we voeling met elkaar. En dat geldt niet alleen voor de hondjes. Ook gastgezin en fokker blijven door die bezoekjes optimaal met elkaar in contact.

Als de pups geboren zijn, mogen ze na acht tot negen weken naar hun nieuwe baasjes. En dan mag het moedertje ook weer terug naar haar eigen gezin. (soms gaat moeder al een weekje eerder terug)

We stellen ons zo voor dat deze procedure zich tot drie keer zal herhalen in het nog jonge leven van de moederhond. Daarna is ze voorgoed bij u en bent u ook niet langer gastgezin maar eigenaar van uw hond.

Een gasthond kost u uiteindelijk niets, of u houdt er zelfs nog wat aan over. Dat bespreken we onderling. Wel vragen wij een 'borg' te betalen, om te voorkomen dat mensen er vandoor gaan met onze kostbare hond. De hond is dus gratis, maar niet meteen.

In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag meer over gastgezin worden en gastgezin zijn. Voor een afspraak mag u ons bellen of aanmelden via de site.