Onze visie

Wij zijn gek op al onze honden. Op elke doodle even gek, al hebben ze allemaal hun betere en mindere trekjes. Omdat wij weten hoe fijn het is om honden te hebben, en hoe goed het is voor iedereen, van piepkleine kinderen tot heel oude mensen, om de zorg en vriendschap voor/van een labradoodle te hebben, gunnen wij iedereen een gezonde, welopgevoede Labradoodle. Een tweede zal in heel veel gevallen al snel volgen weten wij uit ervaring :-)

Wij zijn van mening, dan wanneer er maar genoeg kleinschalige, goede fokkers zijn, met ware liefde voor dieren en ook een serieuze goede bedoeling voor de toekomstige baasje van hun pups, de broodfokker uiteindelijk uitgeschakeld zal worden. Dat is dan ook onze grote hoop en ons doel.

Goede, gezonde hondjes aan lieve baasjes koppelen voor een lang en fijn, actief leven samen. Net zoals wij, met onze moederhonden, die ook een zeer goed leven hebben, zoals het hoort. 

Voor elk nieuwe baasje blijven wij een hondenleven lang bereikbaar voor vragen, onzekerheden, een reünie met nestgenootjes en alles wat nodig is.

De eerste weken

Een bevalling is iedere keer weer spannend en anders. Onder toeziend oog bevallen onze mammas in de voor hen vertrouwde, stressvrije en veilige omgeving. Een intensief moment waar wij als fokkers iedere keer weer erg van genieten. Bijna als "trotse ouders" brengen en houden wij de nieuwe baasjes van alle ontwikkelingen op de hoogte. De eerste weken van de pups draaien voornamelijk om rust en groei, bezoek is dan nog niet gewenst.  

De eerste twaalf weken in het leven van een pup zijn kritisch voor de ontwikkeling van het karakter. De begeleiding van de pups in deze  zogenaamde inprentingsfase zien wij als een grote verantwoordelijkheid tegenover de nieuwe baasjes. 

Deze mooie taak word door ons dan ook serieus en met veel genoegen waargenomen.  Naast een zorgvuldige fysieke verzorging, de eerste weken dagelijkse gewicht meting en gezondheidscheck, beginnen wij op de derde dag na de geboorte aan het zogenaamde bio-sensor programma.

Tijdens dit programma krijgt elke pup enkele minuten persoonlijke aandacht in de vorm van vroeg neurologische stimulatie, waarmee we de pup klaar maken zich goed staande te kunnen houden in de grote mensen wereld.

Het Bio-sensor programma bestaat uit vijf oefeningen, die ontwikkeld zijn om het neurologisch systeem te stimuleren. De vijf oefeningen worden per pup gedaan in volgorde van voorkeur.

  1. Plaatselijke stimulatie met wattenstaafje tussen de teentjes
  2. Enkele tellen rechtop houding
  3. Enkele tellen rughouding
  4. Enkele tellen ondersteboven houding
  5. Enkele momenten met de voetjes op een koude ondergrond voor temperatuur stimulatie

Daarnaast gaan we de pups verschillende dingen laten doen. Zo laten we ze bijvoorbeeld uit een koude pan klimmen om te zien hoe vindingrijk en zelfredzaam ze zijn. Heel leuk om de verschillen in karakter per pup te ontdekken!

Door het vroeg stimuleren van verschillende neurologische prikkelingen, zal de pup later:

*Een beter hartritme hebben met stevigere slagen
*een sterkere adrenaline stoot
*een grotere weerstand tegen ziekten en belangrijkst van al:
*Een grotere stresstolerantie (beter tegen stress situaties kunnen).

Na de eerste weken

Na de eerste paar weken, als we klaar zijn met het Bio-sensor programma, begint de 'opvoeding'. Zelf leren eten, steeds iets langer zonder mama, en leren op de juiste plek te plassen. Dat zijn de belangrijste dingen om mee te beginnen. Daarna gaan we spelen....véél spelen, knuffelen en in de draagzak zitten.

Steeds langere uitjes naar buiten. Een steeds grotere ruimte binnen (en toch op de juiste plekjes blijven plassen) en steeds vreemdere geluiden moeten aanhoren.

Alles om maar gewend te raken aan de gekke buitenwereld. Hoe meer de pup ziet in de inprentingsfase, hoe gemakkelijker hij later met vreemde situaties om kan gaan

Minder leuke dingen leren

Gewenning niet alleen aan leuke dingen, maar ook aan dingen die minder leuk zijn, zoals gekamd worden, oren schoongemaakt krijgen, tandjes laten poetsen, nageltjes laten knippen, de bijtgrens aanleren.

Dit zijn allemaal zaken waar wij al een beginnetje mee maken, maar die uiteindelijk in het nieuwe thuis flink doorgezet moeten worden. Ben je consequent en oefen je spelenderwijs veel met je pup, dan kun je later alles, maar dan ook alles met hem/haar doen, zonder stress van beide kanten.

Naar huis

Bij het verlaten van hun veilige nest, op een leeftijd van 8 à 9 weken, zijn de pups volledig gecontroleerd door onze dierenarts, gevaccineerd, meerdere keren ontwormd en gechipt. De pupjes krijgen een koopovereenkomst met fokverbod en gezondheids-garantie, en een Europees paspoort mee. De hondjes met stamboom worden geregistreerd bij de WALA en krijgen uiteindelijk een eigen stamboom.

Dagelijkse zaken foto's 

Zoals : naar de dierenarts, het bio-sensor programma, een keizersnede, denk spelletjes, knuffelmomenten, wandelingen, gezondheidstesten, grooming en puppyverzorging, eigen honden verzorging, afscheid nemen, leren auto rijden, praten met pupkopers en gastouders, wandelen, troosten, echoën, kou kleumen, voeren en ga zo maar door....