Over ons

Frances en ik zijn van jongs af aan vertrouwd met honden. Bij France thuis hadden ze een Duitse staander en een poedel. Mijn zusjes en ik groeiden op met een cocker spaniel en mochten af en toe een zwerfhond tijdelijk onderdak bieden. Dat we eenmaal op onszelf ook honden in huis zouden nemen, lag dus wel in de lijn der verwachtingen. Frances viel voor de Rottweiler Sharif en ik had een Mechelse Herder die Sanne heette.

We zijn inmiddels vele jaren verder. Frances en ik hebben elkaar en onze kinderen. Maar honden zijn er ook nog steeds. Onze roedel, want zo mag je een huis met een stuk of negen viervoeters toch wel noemen, begon met de komst van de Spaanse asielhond Bella, waarna we voor de broodnodige aanspraak voor Bella de bordercollie-pup Fly in huis haalden. Via een vriend van ons kwam daar een jaar later een allerliefst bastaard hondje bij waarin Frances en ik veel van een Jack Russel herkenden. En dat niet alleen omdat onze Hunter ook wit was met bruine vlekken….

De vraag welke van deze drie hondjes als eerste een nestje puppy’s zou krijgen, was makkelijk te beantwoorden aangezien we Bella en Fly hadden laten steriliseren. De keuze viel op Hunter en een raszuivere shih tzu werd de vader. De pups, het waren er zes, verschilden onderling nauwelijks van elkaar en waren stuk voort stuk om op te vreten. Wat we niet gedaan hebben uiteraard. 

Inmiddels is de roedel hier en daar flink uitgebreid en wat veranderd.

In de praktijk kwam het erop neer dat de oude bella stief en we er nog een paar jonge hondjes bij haalden. Een mini poedel die we Abby noemden, een derde generatie labradoodle genaamd Suus en nog een mooie bruine Australian labradoodle pup die Puck heet. Alle drie teefjes. Uit Spanje haalden we vervolgens Caspar op; een prachtige roodharige jonge mannelijke Pure bred Australian labradoodle die we als de tijd daar is tot stamvader willen promoveren. Daarna volgde Parti poochon Pippin en Australian labradoodle backcross Bubbles. Sindsdien blijft de roedel in beweging met nakomelingen van onze honden en Australian Labradoodle Rufus, van Animosa's.

Eerste nestjes

Met veel plezier hebben we onze bastaard Shih Tzu Max(ima) en Thompson hun nestjes zien krijgen. Precies zestig dagen nadat de mannelijke toy poedel Mars een weekeinde bij ons gelogeerd had. Max kreeg vier prachtige pups, Thomson zelfs zes. Het was geweldig om te zien hoe goed de jonge moedertjes voor hun kinderen zorgden en intuïtief precies wisten wat nodig was. Wij hoefden slecht een rustige omgeving voor ze te waarborgen en erop te letten dat de moeders zelf voldoende aten en dronken. Die samenwerking verliep prima en ook waar het de zoektocht naar nieuwe baasjes en bazinnetjes voor onze pups betrof, hadden we niet te klagen. Allemaal mensen met een echt hondenhart om het zo maar te zeggen waardoor wij zeker weten dat alle pups een fijn, warm thuis hebben gekregen.

Labradoodles

Suus kreeg als 2de zes kinderen. Vader van de pups is Prince van de kennel van Terry McSweeny in Steensel. Prince is een pittige goed gebouwde mini Australian labradoodle en dat is aan zijn kinderen te zien. Stuk voor stuk zijn het stevige jongens en meisjes. 

Dus kroelden we destijds dagelijks met Appi, Ash, Ayla, Afra, Abe en Amber. Moeder Suus is een natuurtalent en heeft haar gezin perfect onder controle. Als een van onze andere honden zich te nieuwsgierig toont, werd ze door Suus keurig weggebromd.

Rust, reinheid en regelmaat.. we zijn er zelf mee opgegroeid en bieden het de puppies ook. De werpkist waarin ze nu nog verblijven, staat op een beschutte plek in de woonkamer. Daardoor groeien de hondjes toch op met tal van geluiden om zich heen zonder dat ze zich op welke manier dan ook bedreigd hoeven te voelen. Er wordt veel geslapen maar sinds heel kort zijn ze alle zes ook al vroeg in de been. Vertederend te zien hoe onze A’tjes de wereld om hen heen voorzichtigjes aftasten. Wij leren hen kennen… en zij ons mensen. Kom maar gauw eens kijken als u er voor kiest een jonge labradoodle in huis te nemen. Een vriend of vriendin voor het leven!