De voordelen van vers vlees

Vers vlees biedt talloze voordelen voor de gezondheid van jouw Labradoodle. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom je zou moeten overwegen om vers vlees in het dieet van je hond op te nemen:

  1. Natuurlijke voedingsstoffen: Vers vlees bevat essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, vitamines en mineralen die cruciaal zijn voor de algehele gezondheid van je Labradoodle. Het helpt bij het ondersteunen van een gezonde vacht, sterke botten en spieren, en een goed werkend immuunsysteem.
  2. Verbeterde spijsvertering: Honden zijn van nature carnivoren en hun spijsverteringssysteem is geëvolueerd om vlees te verteren. Vers vlees is gemakkelijker verteerbaar voor Labradoodles in vergelijking met bewerkte voedingsmiddelen gevuld met granen en vulstoffen. Dit kan helpen bij het voorkomen van maagklachten, winderigheid en andere spijsverteringsproblemen.
  3. Minder allergieën: Als hypoallergene honden kunnen Labradoodles gevoelig zijn voor voedselallergieën of intoleranties. Door vers vlees te geven, vermijd je potentieel irriterende ingrediënten zoals granen, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen die vaak aanwezig zijn in commerciële hondenvoeding.

 

Dus waarom zou je niet kiezen voor de beste optie als het gaat om de gezondheid van jouw liefste vriend?

Hoe introduceer je vers vlees?

Pupjes van DogsenDoodles zijn al opgegroeid met vers vlees, maar heb je al een ander hondje of koop je elders een pup, hoe wen je die dan aan vers vlees?

Het is belangrijk om dit geleidelijk te doen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

  • Begin met kleine hoeveelheden vers vlees en meng dit met het huidige voer van je hond/Labradoodle.
  • Verhoog geleidelijk de hoeveelheid vers vlees terwijl je de hoeveelheid droogvoer vermindert.
  • Observeer de reactie van je hond op het nieuwe dieet en pas indien nodig aan. Elk individu is uniek, dus het kan zijn dat je bepaalde ingrediënten moet vermijden of juist moet toevoegen.

Vergeet niet dat een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging essentieel zijn voor de gezondheid en het welzijn van jouw Labradoodle. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je wijzigingen aanbrengt in het dieet van je hond.

Conclusie

Door te kiezen voor vers vlees als voedingsoptie voor jouw Labradoodle, geef je hem/haar de beste kans op een gezond leven vol vitaliteit. Met natuurlijke voedingsstoffen, betere spijsvertering en minder allergische reacties, kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt voor jouw harige vriend. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de dichtstbijzijnde dierenspeciaalzaak en start met het verwennen van jouw Labradoodle met heerlijk vers vlees!

Hoe werkt het?


1. Bewaar de kvv in de vriezer.
2. Verdeel de kvv in porties van de juiste hoeveelheden voor je dier, door het te zagen of deels te laten ontdooien en dan te snijden.
3. Haal de dag vantevoren de maaltijd uit de vriezer, leg deze in de koelkast om te ontdooien.
4. Voordat je de maaltijd geeft, laat je deze even op temperatuur komen buiten de koelkast. Dit hoeft niet perse, maar voor veel honden/katten wel prettiger.

Hoeveel en hoe vaak voeren?


De volgende richtlijnen gelden voor kvv en voor zelf samenstellen, je kunt de exacte hoeveelheden aanpassen aan de behoefte van je hond. Wordt hij te dik, dan geef je wat minder en vice versa.

(Leg je handen losjes tegen de ribben van de hond. Voel je geen ribben? dan is hij te dik. Aai met vlakke hand over de rug van je hond. Voel je zijn wervels goed? dan is hij wellicht te dun.)

Dit zijn richtlijnen, maar hoeveel een hond nodig heeft verschilt erg per hond, hoe is het metabolisme, hoe actief is de hond: hoe dik is de vacht,  hoe groot is de hond, hoe beweeglijk of nerveus is de hond, etc. Daarnaast is het ook nog afhankelijk van de voeding: hoeveel calorieën zitten erin, hoeveel koolhydraten zitten er in.

Hoeveelheid per dag :

Pup 

tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht
4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht
7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht
10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht tot 3 maanden: 4 keer per dag,
3- 6 maanden : 3 keer per dag
6- 12 maanden:  2 keer per dag.
12+ maanden: 1 of 2 keer per dag

Volwassen hond

20-30 gram per kg lichaamsgewicht.
Actieve, levendige en kleine honden: tot zo’n 40 gram per kg lichaamsgewicht

 

Bron: Voerwijzer.com