De geschiedenis van de Labradoodle

Aangezien ook hulpbehoevende mensen allergische kunnen reageren op hondenhaar begon ene Wally Cochran van de Australische Hulphonden Vereniging in de tachtiger jaren met het ontwikkelen van een allergie vriendelijke hulphond.

Niet flap flap gekruist

Hij begon met een slimme Poedel (allergievriendelijk vachttype en zeer intelligent) met een adorable Labrador (zeer briendelijk en grote will to please), matchte deze twee en gaf de pups de naam Labradoodle (F1)

Later werd deze onstane hond professioneel voortgezet en geperfectioneerd door Tegan Park en Rutland Manor Labradoodles in Australie. Deze heren mengden er 4 andere rassen door (infusions genoemd), namelijk: De Ierse Water Spaniel, de Engelse Cocker Spaniël, de Amerikaanse Cocker Spaniel, en de Curly Coated Retriever. Hiermee ontstond de Multigen Pure Australian Labradoodle

Pure bred AL

De Australian Labradoodle is dus niet zomaar zomaar een kruising tussen een Labrador en een Poedel, zoals je tegenwoordig steeds meer tegen komt. Nee, er is ruim 25 jaar ervaring, selectie en infusie op vacht én karakter aan vooraf gegaan door diverse deskundigen.

Een Pure bred Australian Labradoodle (pure AL) heeft minstens 5 generaties op papier voor hij/zijn in aanmerking komt voor een WALA Stamboom

WELKOM OP ONZE WEBSITE!

Wat leuk dat ook jij interesse hebt in de Australian Labradoodle of in een van de andere tophondjes die wij met zorg fokken.

De Australian Labradoodle is een populaire hond en dat niet zonder reden. Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat de Australian Labradoodle uitermate geschikt is voor het lenigen van ASS en ADHD-problematiek maar ook dat beetje noodzakelijke verlichting kan bieden bij depressies en soortgelijke aandoeningen. Het feit dat de hond niet verhaart is voor mensen met een honden-allergie een ware zegen en vooral een must.
Maar je hoeft natuurlijk geen aandoening te hebben om je te mogen verliezen in de vele charmes van de Labradoodle. De labradoodle is werkelijk een feest om in huis te hebben.

Ze zijn speels, gehoorzaam en goudeerlijk!

Wij fokken vooral mini labradoodles en medium labradoodles.

Om u een idee te geven:

De drie Labradoodle maten

Er bestaan drie Labradoodle maten, namelijk de Miniatuur Labradoodle, de Medium Labradoodle en de Standaard Labradoodle. Iedere Labradoodle heeft een andere schofthoogte en een ander gewicht:

  • De Miniatuur Labradoodle heeft een schofthoogte van 33 tot 43 centimeter. Deze Labradoodle weegt tussen de 8 en 15 kilo.
  • De Medium Labradoodle heeft een schofthoogte van 43 tot 53 centimeter. Deze Labradoodle weegt tussen de 15 en 21 kilo.
  • De Standaard Labradoodle heeft een schofthoogte van 53 tot 63 centimeter. Deze Labradoodle weegt tussen de 23 en 42 kilo.

Prijzig zijn ze ook, die Australian Labradoodles. De prijzen liggen tussen de 1500 en 3500 euro momenteel.
(bij ons tussen de 2350 en de 2950 momenteel)

Voor dat geld groeien de kleintjes wel in de huiskamer op en krijgen ze een uitermate goede baby-opleiding.

We hebben ook enkele andere hondjes in onze roedel. Te weten: Poedels en Poohchons, beide ook hypo allergeen. Al onze honden hebben Hollandse/Belgische  roots (nu ja, behalve onze reu Caspár ... die is geboren in Spanje uit Amerikaanse ouders). 

Onze poedels en Poochon hebben zich inmiddels al bewezen met verrassend mooie backcross-doodletjes. Op deze website kom je foto’s en beschrijvingen van al onze viervoetertjes tegen.

Veel plezier bij het bekijken van onze website en mocht er iets niet duidelijk zijn of wil je meer informatie; laat het ons gewoon even weten. Onze contactgegevens staan op de site.

Groetjes,

Frances & Henk